• Home
  • Κυρίως πιάτο
  • Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση
0 0
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
4 Κοτόπουλο φιλέτο
2 χτυπημένα Αυγά
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις Αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
200 γρ. κομμένη σε φέτες Μοτσαρέλα
500 γρ. σάλτσα Ντομάτα
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
λίγα φύλλα για γαρνιτούρα Βασιλικός
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι

Nutritional information

500 kcal
Θερμίδες
15 γρ
Πρωτεΐνες
22 γρ
Λιπαρά
3 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
60 γρ
Υδατάνθρακες
6 γρ
Φυτικές Ίνες
8 γρ
Ζάχαρη

Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για Κοτόπουλο με Παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana). Τραγανό κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα ντομάτας και λιωμένα τυριά. Μια κλασική συνταγή της ιταλικής κουζίνας

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το κοτόπουλο με παρμεζάνα, ή αλλιώς Pollo alla Parmigiana, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας που έχει αγαπηθεί και πέρα από τα σύνορα της Ιταλίας. Συνδυάζει το τραγανό πανάρισμα του κοτόπουλου με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και το λειωμένο τυρί παρμεζάνα και μοτσαρέλα για να δημιουργήσει ένα πιάτο που είναι πραγματικά ακαταμάχητο.

Αυτό το πιάτο συχνά φέρνει στο νου εικόνες από ζεστές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι, με τη μυρωδιά της φρεσκοψημένης παρμεζάνας και της ντομάτας να γεμίζει την κουζίνα. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την άνεση και την πολυτέλεια σε κάθε μπουκιά, και είναι ιδανικό για ένα δείπνο που θέλει να εντυπωσιάσει αλλά χωρίς πολύπλοκα υλικά.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Προετοιμάστε το κοτόπουλο

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στα χτυπημένα αυγά και τέλος στη φρυγανιά ανακατεμένη με τη μισή παρμεζάνα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και ομοιόμορφα.

2
Ok

Τηγανίστε τα φιλέτα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι.

3
Ok

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί, απλώστε μια λεπτή στρώση από σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα και καλύψτε με τις φέτες μοτσαρέλας και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

4
Ok

Ψήσιμο

Ψήστε το κοτόπουλο στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

5
Ok

Σερβίρισμα

Σερβίρετε το Pollo alla Parmigiana ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζυμαρικά, πουρέ πατάτας ή μια φρέσκια σαλάτα.

6
Ok

Επίλογος

Το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι η τέλεια επιλογή για ένα πλούσιο, χορταστικό γεύμα που συνδυάζει τα πιο αγαπημένα υλικά της ιταλικής κουζίνας σε ένα πιάτο. Η τραγανή κρούστα του κοτόπουλου και η πλούσια σάλτσα ντομάτας με τα λειωμένα τυριά δημιουργούν έναν συνδυασμό που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Ετοιμάστε το για την οικογένεια ή τους φίλους σας και απολαύστε την απόλυτη ιταλική εμπειρία στο τραπέζι σας.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Σπαγγέτι Πουτανέσκα
previous
Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία
Βιτέλο Τονάτο
next
Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato): Μοσχάρι με σάλτσα τόνου – Η απόλυτη ιταλική γεύση
Σπαγγέτι Πουτανέσκα
previous
Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία
Βιτέλο Τονάτο
next
Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato): Μοσχάρι με σάλτσα τόνου – Η απόλυτη ιταλική γεύση

Πρόσθεσε σχόλιο