0 0
Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
500 γρ Φύλλο κανταΐφι
200 γρ Βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο Γάλα
7 Κρόκος αυγού
6 κοφτές κουταλιές της σούπας Ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ
1 κούπα Ζάχαρη
Για τη σαντιγί
250 ml Κρέμα γάλακτος
3 Ασπράδι αυγού
1 Βανίλια
50 γρ ψημένα και χοντροκομμένα Αμύγδαλο
Για το σιρόπι
500 γρ Ζάχαρη
1 ποτήρι Νερό

Στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς

Κουζίνα:

Απολαύστε το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι, ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που συνδυάζει τραγανό φύλλο κανταΐφι, κρεμώδη γέμιση και αφράτη σαντιγί

  • 01:30:00
  • Μερίδες 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για τη σαντιγί

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Το εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς, μια παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά, συνδυάζει την τραγανή υφή του φύλλου κανταΐφι με την κρεμώδη απαλότητα της κρέμας, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία. Η συνταγή αυτή, που ξεχωρίζει για την πολυπλοκότητα και την πλούσια γεύση της, ξεκινά με μια βάση από καλοψημένο κανταΐφι, πλούσια εμποτισμένο με λιωμένο φρέσκο βούτυρο, στη συνέχεια συνδυάζεται με μια βελούδινη κρέμα από φρέσκα αβγά και γάλα, και ολοκληρώνεται με μια ελαφριά σαντιγί και ψημένα αμύγδαλα. Κάθε στρώση προσδίδει μια διαφορετική υφή και γεύση, συνθέτοντας το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι που ικανοποιεί τον ουρανίσκο και την αίσθηση.

Η διαδικασία παρασκευής εκμέκ κανταΐφι, αν και απαιτεί προσοχή και αγάπη στο μαγείρεμα, είναι μια ευχάριστη δημιουργική πρόκληση. Η κρέμα, πλούσια σε γεύση με βάση τους κρόκους αβγών, σιμιγδάλι και κορν φλάουρ, αναδεικνύεται σε έναν θησαυρό γεύσης πάνω στην τραγανή βάση του κανταΐφι. Η τελική επικάλυψη με σαντιγί και τα ψημένα αμύγδαλα δημιουργεί ένα γλυκό ψυγείου που είναι τόσο ελκυστικό στην εμφάνιση όσο και στη γεύση.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok
00:00:15

Ψήνουμε το φύλλο κανταΐφι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Aνοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας και το απλώνουμε σε πυρίμαχο ταψάκι.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταΐφι.
Tο ψήνουμε για λίγο ώσπου να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.
Tο αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Bάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια δυο βράσεις.
Oταν το σιρόπι είναι έτοιμο, περιχύνουμε με αυτό το κανταΐφι.

Tip: Το πιο σημαντικό υλικό αυτής της συνταγής είναι το φρέσκο βούτυρο. Μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα, και ψάξτε να βρείτε αγνό και καλό φρέσκο βούτυρο.

2
Ok
00:30:00

Ετοιμάζουμε και προσθέτουμε την κρέμα

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Pίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και εναλλάξ το γάλα με το κορν φλάουρ.
Bάζουμε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Oπως είναι καυτή, τη ρίχνουμε αμέσως πάνω στο κανταΐφι και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Tην αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

3
Ok
00:00:20

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί

Χτυπάμε σε καθαρό και στεγνό μπολ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να σφίξει και την αρωματίζουμε με τη βανίλια.
Eνσωματώνουμε τη μαρέγκα στη σαντιγί δουλεύοντας με απαλές κινήσεις.

Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα.
Aφήνουμε το εκμέκ να σταθεί στο ψυγείο για 1 βράδυ να μελώσει καλά και να δέσουν οι στρώσεις του γλυκού μεταξύ τους.
Αν σας αρέσει, μπορείτε να αρωματίσετε το σιρόπι με λίγη μαστίχα.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

4
Ok

Επίλογος για τη συνταγή για κανταΐφι εκμέκ

Μετά από μια νύχτα αναμονής, όπου το εκμέκ κανταΐφι της γιαγιάς έχει την ευκαιρία να αποκτήσει την τέλεια υφή και να ενώσει όλες τις γεύσεις του, το αποτέλεσμα είναι μια γαστρονομική απόλαυση. Κάθε μπουκιά είναι μια εξαιρετική συνδυαστική εμπειρία της τραγανής βάσης, της βελούδινης κρέμας, της αφράτης σαντιγί και των ψημένων αμυγδάλων. Το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι που μόλις φτιάξατε δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι ένα παράδειγμα της πλούσιας και δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας, μια πραγματική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Το εκμέκ κανταΐφι, μαζί με άλλα δημοφιλή ελληνικά γλυκά όπως το γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι και ο
μπακλαβάς, κατακτά τις καρδιές των παιδιών με την ξεχωριστή του γεύση και την πλούσια υφή του. Τόσο γευστικό και προσεγμένα φτιαγμένο, είναι σπάνιο να παραμένει κάποιο κομμάτι του για την επόμενη μέρα, καθώς τα παιδιά το αγαπούν ιδιαίτερα και γίνεται συνήθως η πρώτη επιλογή τους σε κάθε γλυκιά περίσταση.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
γαλακτομπούρεκο συνταγή
previous
Γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι
Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς
next
Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή
γαλακτομπούρεκο συνταγή
previous
Γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι
Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς
next
Μπακλαβάς παραδοσιακός της γιαγιάς. Η συνταγή

Πρόσθεσε σχόλιο