Υλικά
-
4 Κοτόπουλο φιλέτο
-
2 χτυπημένα Αυγά
-
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις Αλεύρι
-
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
½ φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
-
200 γρ. κομμένη σε φέτες Μοτσαρέλα
-
500 γρ. σάλτσα Ντομάτα
-
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
λίγα φύλλα για γαρνιτούρα Βασιλικός
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 πρέζα Πιπέρι
Οδηγίες
Το κοτόπουλο με παρμεζάνα, ή αλλιώς Pollo alla Parmigiana, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας που έχει αγαπηθεί και πέρα από τα σύνορα της Ιταλίας. Συνδυάζει το τραγανό πανάρισμα του κοτόπουλου με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και το λειωμένο τυρί παρμεζάνα και μοτσαρέλα για να δημιουργήσει ένα πιάτο που είναι πραγματικά ακαταμάχητο.
Αυτό το πιάτο συχνά φέρνει στο νου εικόνες από ζεστές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι, με τη μυρωδιά της φρεσκοψημένης παρμεζάνας και της ντομάτας να γεμίζει την κουζίνα. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την άνεση και την πολυτέλεια σε κάθε μπουκιά, και είναι ιδανικό για ένα δείπνο που θέλει να εντυπωσιάσει αλλά χωρίς πολύπλοκα υλικά.
Βήματα
1
Ok
|
Προετοιμάστε το κοτόπουλοΑλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στα χτυπημένα αυγά και τέλος στη φρυγανιά ανακατεμένη με τη μισή παρμεζάνα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και ομοιόμορφα. |
2
Ok
|
Τηγανίστε τα φιλέταΣε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι. |
3
Ok
|
Συναρμολόγηση και ψήσιμοΠροθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί, απλώστε μια λεπτή στρώση από σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα και καλύψτε με τις φέτες μοτσαρέλας και την υπόλοιπη παρμεζάνα. |
4
Ok
|
ΨήσιμοΨήστε το κοτόπουλο στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. |
5
Ok
|
ΣερβίρισμαΣερβίρετε το Pollo alla Parmigiana ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζυμαρικά, πουρέ πατάτας ή μια φρέσκια σαλάτα. |
6
Ok
|
ΕπίλογοςΤο κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι η τέλεια επιλογή για ένα πλούσιο, χορταστικό γεύμα που συνδυάζει τα πιο αγαπημένα υλικά της ιταλικής κουζίνας σε ένα πιάτο. Η τραγανή κρούστα του κοτόπουλου και η πλούσια σάλτσα ντομάτας με τα λειωμένα τυριά δημιουργούν έναν συνδυασμό που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Ετοιμάστε το για την οικογένεια ή τους φίλους σας και απολαύστε την απόλυτη ιταλική εμπειρία στο τραπέζι σας. |