0 0
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
400γρ Σπαγγέτι
800γρ ώριμες Ντομάτα
3 σκελίδες Σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα Βασιλικός
1 πρέζα Αλάτι
όσο θέλετε Πιπέρι
προαιρετικά
100 γρ Παρμεζάνα

Nutritional information

450 kcal
Θερμίδες
12 γρ
Πρωτεΐνες
15 γρ
Λιπαρά
2 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
65 γρ
Υδατάνθρακες
5 γρ
Φυτικές Ίνες
10 γρ
Ζάχαρη

Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης

Κουζίνα:

Ανακαλύψτε την αυθεντική συνταγή για Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο, ένα από τα πιο κλασικά και νόστιμα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Εύκολη εκτέλεση με φρέσκα υλικά και λεπτομερή βήματα. Ιδανικό για κάθε περίσταση!

  • 00:50:00
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • προαιρετικά

Οδηγίες

Share

Κάθε φορά που φτιάχνω Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο, ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, νιώθω σαν να ταξιδεύω στα ζεστά σοκάκια της Τοσκάνης, όπου οι μυρωδιές από τις ντομάτες που σιγοβράζουν πλημμυρίζουν τον αέρα. Ένα τόσο απλό πιάτο, που όμως συγκεντρώνει όλη την ουσία της Ιταλίας: φρεσκάδα, γεύση και παράδοση. Οι ζουμερές, ώριμες ντομάτες, το ελαιόλαδο και ο βασιλικός δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να σε συνεπάρει.

Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι γρήγορο, εύκολο αλλά και ασύγκριτα γευστικό, αυτό το πιάτο είναι για εσάς. Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή, να μυρίσετε τα φρέσκα υλικά καθώς μαγειρεύονται και να απολαύσετε τη μαγεία που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο απλό πιάτο. Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτό το αριστούργημα!

5/5 (1 Review)

Βήματα

1
Ok
10:00

Προετοιμασία των ντοματών

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, κάντε ένα μικρό σταυρό στη βάση τους και βυθίστε τις για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Έπειτα, βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τις σε κύβους. Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες κονκασέ, παραλείψτε αυτό το βήμα.

2
Ok
5:00

Μαγείρεμα της σάλτσας

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα του, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει.

3
Ok
20:00

Σιγοβράστε τις ντομάτες

Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ πυκνή, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

4
Ok
10:00

Βράστε τα ζυμαρικά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente (συνήθως 8-10 λεπτά). Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

5
Ok
03:00

Συνδυάστε τα υλικά

Προσθέστε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειαστεί, για να πετύχετε την ιδανική υφή στη σάλτσα.

6
Ok

Προσθήκη βασιλικού και σερβίρισμα

Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε ελαφρά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αν το επιθυμείτε.

7
Ok

Αντί για επίλογο

Αυτή η συνταγή για Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο είναι ένα γαστρονομικό ποίημα που αναδεικνύει την απλότητα των υλικών και τη μαγεία της ιταλικής κουζίνας. Ένα πιάτο που θα γεμίσει την κουζίνα σας με αρώματα και θα προσφέρει μια εμπειρία που αξίζει να μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καθίστε στο τραπέζι, απολαύστε την πρώτη μπουκιά και αφήστε τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας και του βασιλικού να σας ταξιδέψει στην καρδιά της Ιταλίας.

Εάν απολαμβάνετε τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, τότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα ή την πλούσια ιταλική μπολονέζ, δύο πιάτα που ενσαρκώνουν την κλασική ιταλική παράδοση.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Καλαμαράκια τηγανιτά
previous
Καλαμαράκια τηγανητά
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα
next
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας
Καλαμαράκια τηγανιτά
previous
Καλαμαράκια τηγανητά
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα
next
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας

Πρόσθεσε σχόλιο