0 0
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
400 γρ Σπαγγέτι
150 γρ Γκουαντσιάλε ή πανσέτα αν δεν βρείτε γκουαντσιάλε
80 γρ Πεκορίνο
400 γρ Ντομάτα κονκασέ
1 Πιπεριά Τσίλι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Nutritional information

560 kcal
Θερμίδες
1 γρ
Πρωτεΐνες
22 γρ
Λιπαρά
8 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
70 γρ
Υδατάνθρακες
5 γρ
Φυτικές Ίνες
6 γρ
Ζάχαρη

Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα, με γκουαντσιάλε, ντομάτα και πεκορίνο. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία από την καρδιά της ιταλικής παράδοσης.

  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα (Pasta all’Amatriciana) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, που προέρχεται από την πόλη Αματρίτσε, στην περιοχή του Λάτσιο. Η συνταγή αυτή έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση των ιταλών αγροτών και δημιουργήθηκε ως ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα για να στηρίζει τους εργάτες στα χωράφια. Σήμερα, η Αματριτσιάνα θεωρείται από τα κορυφαία πιάτα ζυμαρικών, που μπορείτε να βρείτε σε κάθε ιταλική τρατορία.

Αυτό που κάνει το σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα τόσο ξεχωριστό είναι η απλότητα και η ποιότητα των υλικών του. Το γκουαντσιάλε (αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα), η ώριμη ντομάτα, το πεκορίνο Ρομάνο και το τσίλι είναι τα βασικά συστατικά που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια σάλτσα γεμάτη ένταση και γεύση. Η γεύση του είναι αυθεντική, ισχυρή και γεμάτη χαρακτήρα, ακριβώς όπως και η περιοχή από την οποία προέρχεται.

5/5 (1 Review)

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάστε το γκουαντσιάλε

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το γκουαντσιάλε. Σοτάρετε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να απελευθερώσει τα αρώματα και τα λιπαρά του, περίπου 5-6 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε το τσίλι, προσθέστε το τώρα για να δώσει έξτρα πικάντικη γεύση.

2
Ok

Προσθέστε τις ντομάτες

Μόλις το γκουαντσιάλε είναι έτοιμο, προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

3
Ok

Βράστε τα ζυμαρικά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente (συνήθως 8-10 λεπτά). Κρατήστε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

4
Ok

Συνδυάστε τα υλικά

Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα ντομάτας και γκουαντσιάλε. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειαστεί, για να πετύχετε την ιδανική υφή στη σάλτσα.

5
Ok

Πασπαλίστε με πεκορίνο

Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο. Σερβίρετε αμέσως, με επιπλέον τυρί αν το επιθυμείτε.

6
Ok

Αντί για επίλογο

Το σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα είναι ένα πιάτο που απογειώνει τη γεύση και την απλότητα της ιταλικής κουζίνας. Είτε είστε λάτρης των πικάντικων γεύσεων είτε απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι παραδοσιακό και αυθεντικό, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Φτιάξτε την και απολαύστε ένα κομμάτι της Ιταλίας στο πιάτο σας, με την ένταση των γεύσεων να σας ταξιδεύει κατευθείαν στην καρδιά της Αματρίτσε.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα
previous
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα
previous
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας

Πρόσθεσε σχόλιο