0 0
Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα: Η αυθεντική γεύση της Σικελίας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
400 γρ Ριγκατόνι ή άλλο είδος ζυμαρικών
2 κομμένες σε κύβους Μελιτζάνες
400 γρ Ντομάτα κονκασέ (ή φρέσκες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες Σκόρδο
50 γρ τριμμένο Ρικότα
1 χούφτα φρέσκα φύλλα Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Nutritional information

480 kcal
Θερμίδες
16 γρ
Πρωτεΐνες
20 γρ
Λιπαρά
6 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
60 γρ
Υδατάνθρακες
6 γρ
Φυτικές Ίνες
8 γρ
Ζάχαρη

Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα: Η αυθεντική γεύση της Σικελίας

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα, ένα παραδοσιακό σικελικό πιάτο με μελιτζάνα, ντομάτα και τυρί ρικότα Απολαύστε την αυθεντική γεύση της Σικελίας στο τραπέζι σας!

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα (Rigatoni alla Norma) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Σικελία, που συνδυάζει τη φρεσκάδα της ντομάτας, την πλούσια γεύση της μελιτζάνας, το άρωμα του βασιλικού και τη μοναδική υφή της αλμυρής  ρικότα. Η συνταγή αυτή, που προέρχεται από την πόλη της Κατάνια, λέγεται πως πήρε το όνομά της από την όπερα “Norma” του Βιντσέντζο Μπελίνι, ως φόρο τιμής στη σπουδαία αυτή μουσική σύνθεση. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο μεσογειακά αρώματα και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών της Ιταλίας, χάρη στην απλότητα και την ένταση των γεύσεών του.

Η γεύση της τηγανητής μελιτζάνας σε συνδυασμό με τη γλυκύτητα της ντομάτας και το κρεμώδες τυρί δημιουργούν έναν συνδυασμό που θα σας ταξιδέψει στη ζεστή ατμόσφαιρα των σικελικών ακτών. Το Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την αυθεντική ιταλική κουζίνα και θέλουν να φέρουν στο τραπέζι τους τη μαγεία της Σικελίας.

Αν αγαπάτε την παραδοσιακή ιταλική γεύση, δεν πρέπει να χάσετε και την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, που αποτελεί άλλη μια κλασική επιλογή που αναδεικνύει τη λιτότητα και τη νοστιμιά των ιταλικών πιάτων.

5/5 (1 Review)

Βήματα

1
Ok

Ετοιμάστε τις μελιτζάνες

Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και αλατίστε τις ελαφρά. Αφήστε τις για περίπου 20-30 λεπτά σε σουρωτήρι, ώστε να αποβάλλουν την πικράδα τους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τις καλά με νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.

2
Ok

Τηγανίστε τις μελιτζάνες

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίστε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

3
Ok

Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του. Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

4
Ok

Βράστε τα ζυμαρικά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα καλά.

5
Ok

Συνδυάστε τα υλικά

Προσθέστε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε απαλά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας φρέσκο βασιλικό.

6
Ok

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα ριγκατόνι σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί ρικότα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού για επιπλέον άρωμα.

7
Ok

Αντί για επίλογο

Το Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα είναι το ιδανικό πιάτο για όσους αναζητούν κάτι παραδοσιακό αλλά και εντυπωσιακό σε γεύση. Οι τηγανητές μελιτζάνες και η πλούσια σάλτσα ντομάτας δίνουν μοναδικό χαρακτήρα στο πιάτο, ενώ η ρικότα σαλάτα το απογειώνει με την αλμυρή του πινελιά. Εάν ψάχνετε κάτι πιο δημιουργικό, αξίζει να δοκιμάσετε και το πλούσιο ριγκατόνι με 4 τυριά στο φούρνο, μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των τυριών και των ζυμαρικών.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα
previous
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία
Σπαγγέτι Πουτανέσκα
next
Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα
previous
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία
Σπαγγέτι Πουτανέσκα
next
Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία

Πρόσθεσε σχόλιο