Υλικά
-
Για τη ζύμη των ραβιολιών:
-
300 γρ για όλες τις χρήσεις Αλεύρι
-
3 Αυγά
-
1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
-
1 πρέζα Αλάτι
-
Για τη γέμιση:
-
300 γρ. φρέσκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο Σπανάκι
-
250 γρ Ρικότα
-
50 γρ Παρμεζάνα
-
1 Αυγά
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 πρέζα Πιπέρι
-
1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
-
Για τη σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου
-
100 γρ Βούτυρο
-
6-8 φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο
-
Φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα
Οδηγίες
Τα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα αλλά ταυτόχρονα απλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, που μπορεί να κλέψει την καρδιά κάθε γευσιγνώστη. Το σπιτικό ζυμαρικό γεμιστό με φρέσκο σπανάκι και κρεμώδη ρικότα δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που θα σας φέρει κοντά στα πιο αυθεντικά αρώματα της Ιταλίας. Με την πρώτη μπουκιά, θα νιώσετε τη φρεσκάδα των υλικών, ενώ η απαλή υφή της γέμισης θα σας ταξιδέψει στις όμορφες αγροτικές περιοχές της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια, όπου το πιάτο αυτό γεννήθηκε.
Η ιστορία των ραβιολιών είναι παλιά και βαθιά ριζωμένη στην ιταλική παράδοση. Λέγεται ότι τα πρώτα γεμιστά ζυμαρικά δημιουργήθηκαν από χωρικούς που συνδύαζαν φρέσκα υλικά της εποχής, όπως το σπανάκι και το τυρί ρικότα, για να δημιουργήσουν ένα πλήρες γεύμα που ήταν θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση. Το πιάτο αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ, που έφτασε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, και σήμερα αποτελεί μια γαστρονομική απόλαυση που οι λάτρεις των ζυμαρικών σε όλο τον κόσμο αποζητούν να φτιάξουν.
Βήματα
1
Ok
|
Προετοιμασία της ζύμης για τα ραβιόλιαΣε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας, σχηματίστε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι στη μέση και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Σταδιακά ενσωματώστε το αλεύρι από τις άκρες μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. |
2
Ok
|
Ετοιμάστε τη γέμισηΣε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα ανακατέψτε το με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Η γέμιση πρέπει να είναι κρεμώδης αλλά σταθερή. |
3
Ok
|
Φτιάξτε τα ραβιόλιαΧωρίστε τη ζύμη στα δύο και ανοίξτε την με έναν πλάστη ή μια μηχανή για ζυμαρικά σε πολύ λεπτά φύλλα. Βάλτε μικρές ποσότητες από τη γέμιση σε αποστάσεις 4-5 εκατοστών πάνω στη ζύμη. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και κόψτε τα ραβιόλια με ένα κόπτη ή ένα ποτήρι. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα των ραβιολιών είναι καλά σφραγισμένα. |
4
Ok
|
Βράστε τα ραβιόλιαΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράστε τα ραβιόλια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Στραγγίστε τα με προσοχή. |
5
Ok
|
Σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλουΣε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου. Αφήστε το βούτυρο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και τα φύλλα να γίνουν τραγανά. Μόλις τα ραβιόλια είναι έτοιμα, προσθέστε τα στη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά. |
6
Ok
|
ΣερβίρισμαΣερβίρετε τα ραβιόλια με λίγο επιπλέον παρμεζάνα και μια έξτρα δόση από τη σάλτσα βουτύρου. |
7
Ok
|
ΣυνολικάΤα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο πιάτο τους. Αυτό το πιάτο συνδυάζει απλά υλικά με πλούσια γεύση και μια σάλτσα που απογειώνει τη συνολική εμπειρία. Εάν αγαπάτε την ιταλική κουζίνα, θα απολαύσετε τη δημιουργία και τη γευστική απόλαυση που προσφέρει αυτό το πιάτο στο σπίτι σας. Μια κλασική συνταγή που θα σας φέρει πιο κοντά στη μαγεία της ιταλικής παράδοσης. |