• Home
  • Κυρίως πιάτο
  • Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας
0 0
Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
Για τη ζύμη των ραβιολιών:
300 γρ για όλες τις χρήσεις Αλεύρι
3 Αυγά
1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
1 πρέζα Αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. φρέσκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο Σπανάκι
250 γρ Ρικότα
50 γρ Παρμεζάνα
1 Αυγά
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι
1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου
100 γρ Βούτυρο
6-8 φρέσκα φύλλα Φασκόμηλο
Φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα

Nutritional information

520 kcal
Θερμιδες
20 γρ
Πρωτεΐνες
25 γρ
Λιπαρά
12 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
50 γρ
Υδατάνθρακες
5 γρ
Φυτικές Ίνες
2 γρ
Ζάχαρη

Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα: Ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση της Ιταλίας

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα. Μάθετε πώς να φτιάξετε σπιτικά ραβιόλια με φρέσκα υλικά και μια απλή αλλά εκλεπτυσμένη σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου. Ιδανικό για κάθε περίσταση

  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη ζύμη των ραβιολιών:

  • Για τη γέμιση:

  • Για τη σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου

Οδηγίες

Share

Τα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα αλλά ταυτόχρονα απλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, που μπορεί να κλέψει την καρδιά κάθε γευσιγνώστη. Το σπιτικό ζυμαρικό γεμιστό με φρέσκο σπανάκι και κρεμώδη ρικότα δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που θα σας φέρει κοντά στα πιο αυθεντικά αρώματα της Ιταλίας. Με την πρώτη μπουκιά, θα νιώσετε τη φρεσκάδα των υλικών, ενώ η απαλή υφή της γέμισης θα σας ταξιδέψει στις όμορφες αγροτικές περιοχές της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια, όπου το πιάτο αυτό γεννήθηκε.

Η ιστορία των ραβιολιών είναι παλιά και βαθιά ριζωμένη στην ιταλική παράδοση. Λέγεται ότι τα πρώτα γεμιστά ζυμαρικά δημιουργήθηκαν από χωρικούς που συνδύαζαν φρέσκα υλικά της εποχής, όπως το σπανάκι και το τυρί ρικότα, για να δημιουργήσουν ένα πλήρες γεύμα που ήταν θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση. Το πιάτο αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ, που έφτασε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, και σήμερα αποτελεί μια γαστρονομική απόλαυση που οι λάτρεις των ζυμαρικών σε όλο τον κόσμο αποζητούν να φτιάξουν.

5/5 (1 Review)

Βήματα

1
Ok

Προετοιμασία της ζύμης για τα ραβιόλια

Σε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας, σχηματίστε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι στη μέση και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Σταδιακά ενσωματώστε το αλεύρι από τις άκρες μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2
Ok

Ετοιμάστε τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα ανακατέψτε το με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Η γέμιση πρέπει να είναι κρεμώδης αλλά σταθερή.

3
Ok

Φτιάξτε τα ραβιόλια

Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και ανοίξτε την με έναν πλάστη ή μια μηχανή για ζυμαρικά σε πολύ λεπτά φύλλα. Βάλτε μικρές ποσότητες από τη γέμιση σε αποστάσεις 4-5 εκατοστών πάνω στη ζύμη. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και κόψτε τα ραβιόλια με ένα κόπτη ή ένα ποτήρι. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα των ραβιολιών είναι καλά σφραγισμένα.

4
Ok

Βράστε τα ραβιόλια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράστε τα ραβιόλια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Στραγγίστε τα με προσοχή.

5
Ok

Σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου

Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου. Αφήστε το βούτυρο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και τα φύλλα να γίνουν τραγανά. Μόλις τα ραβιόλια είναι έτοιμα, προσθέστε τα στη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.

6
Ok

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα ραβιόλια με λίγο επιπλέον παρμεζάνα και μια έξτρα δόση από τη σάλτσα βουτύρου.

7
Ok

Συνολικά

Τα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο πιάτο τους. Αυτό το πιάτο συνδυάζει απλά υλικά με πλούσια γεύση και μια σάλτσα που απογειώνει τη συνολική εμπειρία. Εάν αγαπάτε την ιταλική κουζίνα, θα απολαύσετε τη δημιουργία και τη γευστική απόλαυση που προσφέρει αυτό το πιάτο στο σπίτι σας. Μια κλασική συνταγή που θα σας φέρει πιο κοντά στη μαγεία της ιταλικής παράδοσης.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο
previous
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα
next
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο
previous
Σπαγγέτι αλ Πομοντόρο: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής παράδοσης
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα
next
Σπαγγέτι αλ Αματριτσιάνα: Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία

Πρόσθεσε σχόλιο

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here