0 0
Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
400 γρ Σπαγγέτι
6 φιλέτα σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα Αντζούγια
3-4 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες Ελιές
2 κουταλιές της σούπας ξεπλυμένη Κάπαρη
400 γρ Ντομάτα κονκασέ
1 μικρή Πιπεριά Τσίλι (προαιρετικά)
6 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα ψιλοκομμένα Μαϊντανός
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι

Nutritional information

500 kcal
Θερμίδες
15 γρ
Πρωτεΐνες
22 γρ
Λιπαρά
3 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
60 γρ
Υδατάνθρακες
6 γρ
Φυτικές Ίνες
8 γρ
Ζάχαρη

Σπαγγέτι Πουτανέσκα: Ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ιστορία

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για Σπαγγέτι Πουτανέσκα, με αντζούγιες, ελιές, κάππαρη και ντομάτες. Ένα έντονο πιάτο με πλούσια γεύση και παραδοσιακή ιταλική ιστορία.

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

Οδηγίες

Share

Το Σπαγγέτι Πουτανέσκα είναι ένα από τα πιο έντονα και χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Προερχόμενο από την περιοχή της Νάπολης, η συνταγή αυτή συνδυάζει απλά αλλά ισχυρά υλικά, όπως οι αντζούγιες, οι ελιές, τα κάππαρη και οι ντομάτες, για να δημιουργήσει μια σάλτσα με έντονη αλμυρή και πικάντικη γεύση που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Τα μακαρόνια με σάλτσα πουτανέσκα είναι μετά τη συνταγή για καρμπονάρα η δημοφιλέστερη μακαρονάδα στις αναζητήσεις μέσω διαδικτύου.

Το όνομα του πιάτου έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Αν και η ακριβής προέλευση είναι αμφιλεγόμενη, το “πουτανέσκα” λέγεται ότι προέρχεται από τη λέξη “puttana”, υποδηλώνοντας την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία οι γυναίκες της εποχής μπορούσαν να το φτιάξουν. Σήμερα, ωστόσο, το Σπαγγέτι Πουτανέσκα έχει κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών, χάρη στην ένταση και την πλούσια γεύση του.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Σοτάρετε τις αντζούγιες και το σκόρδο

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε, για έξτρα πικάντικη γεύση.

2
Ok

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, τις ελιές και την κάππαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

3
Ok

Βράστε τα ζυμαρικά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente (συνήθως 8-10 λεπτά). Κρατήστε λίγο από το νερό βρασίματος πριν τα στραγγίσετε.

4
Ok

Συνδυάστε τα υλικά

Προσθέστε τα βρασμένα σπαγγέτι στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών για να βοηθήσετε τη σάλτσα να απλωθεί καλύτερα.

5
Ok

Σερβίρετε

Μόλις τα ζυμαρικά και η σάλτσα ενσωματωθούν καλά, σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα.

6
Ok

Κλείνοντας

Τα Σπαγγέτι Πουτανέσκα είναι το τέλειο πιάτο για όσους αναζητούν έντονες και τολμηρές γεύσεις, με την αλμύρα των αντζούγιων και της κάππαρης να ισορροπούν ιδανικά με τη γλυκύτητα της ντομάτας. Φτιάξτε αυτό το κλασικό πιάτο για μια αυθεντική ιταλική εμπειρία που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας και θα σας ταξιδέψει στις γαστρονομικές παραδόσεις της Νάπολης.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα
previous
Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα: Η αυθεντική γεύση της Σικελίας
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana)
next
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση
Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα
previous
Ριγκατόνι με σάλτσα Νόρμα: Η αυθεντική γεύση της Σικελίας
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana)
next
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση

Πρόσθεσε σχόλιο