Υλικά
-
400 γρ Σπαγγέτι
-
6 φιλέτα σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα Αντζούγια
-
3-4 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
-
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες Ελιές
-
2 κουταλιές της σούπας ξεπλυμένη Κάπαρη
-
400 γρ Ντομάτα κονκασέ
-
1 μικρή Πιπεριά Τσίλι(προαιρετικά)
-
6 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα ψιλοκομμένα Μαϊντανός
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 πρέζα Πιπέρι
Οδηγίες
Το Σπαγγέτι Πουτανέσκα είναι ένα από τα πιο έντονα και χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Προερχόμενο από την περιοχή της Νάπολης, η συνταγή αυτή συνδυάζει απλά αλλά ισχυρά υλικά, όπως οι αντζούγιες, οι ελιές, τα κάππαρη και οι ντομάτες, για να δημιουργήσει μια σάλτσα με έντονη αλμυρή και πικάντικη γεύση που ξυπνάει τις αισθήσεις.
Τα μακαρόνια με σάλτσα πουτανέσκα είναι μετά τη συνταγή για καρμπονάρα η δημοφιλέστερη μακαρονάδα στις αναζητήσεις μέσω διαδικτύου.
Το όνομα του πιάτου έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Αν και η ακριβής προέλευση είναι αμφιλεγόμενη, το “πουτανέσκα” λέγεται ότι προέρχεται από τη λέξη “puttana”, υποδηλώνοντας την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία οι γυναίκες της εποχής μπορούσαν να το φτιάξουν. Σήμερα, ωστόσο, το Σπαγγέτι Πουτανέσκα έχει κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών, χάρη στην ένταση και την πλούσια γεύση του.
Βήματα
1
Ok
|
Σοτάρετε τις αντζούγιες και το σκόρδοΣε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε, για έξτρα πικάντικη γεύση. |
2
Ok
|
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικάΠροσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, τις ελιές και την κάππαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. |
3
Ok
|
Βράστε τα ζυμαρικάΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente (συνήθως 8-10 λεπτά). Κρατήστε λίγο από το νερό βρασίματος πριν τα στραγγίσετε. |
4
Ok
|
Συνδυάστε τα υλικάΠροσθέστε τα βρασμένα σπαγγέτι στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών για να βοηθήσετε τη σάλτσα να απλωθεί καλύτερα. |
5
Ok
|
ΣερβίρετεΜόλις τα ζυμαρικά και η σάλτσα ενσωματωθούν καλά, σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα. |
6
Ok
|
ΚλείνονταςΤα Σπαγγέτι Πουτανέσκα είναι το τέλειο πιάτο για όσους αναζητούν έντονες και τολμηρές γεύσεις, με την αλμύρα των αντζούγιων και της κάππαρης να ισορροπούν ιδανικά με τη γλυκύτητα της ντομάτας. Φτιάξτε αυτό το κλασικό πιάτο για μια αυθεντική ιταλική εμπειρία που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας και θα σας ταξιδέψει στις γαστρονομικές παραδόσεις της Νάπολης. |