• Home
  • Κυρίως πιάτο
  • Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato): Μοσχάρι με σάλτσα τόνου – Η απόλυτη ιταλική γεύση
0 0
Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato): Μοσχάρι με σάλτσα τόνου – Η απόλυτη ιταλική γεύση

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

± Μερίδες
Για το μοσχάρι
1 κιλό στρογγυλό ή βασιλοπούλα ή κιλότο Μοσχάρι
1 κομμένο σε φέτες Καρότο
1 κομμένο σε φέτες Κρεμμύδι ξερό
1 κλωνάρι κομμένο Σέλερι
1 φύλλο Δάφνη
2-3 κόκκοι Πιπέρι
1 πρέζα Αλάτι
Για τη σάλτσα τόνου
200 γρ σε κονσέρβα (σε νερό ή λάδι), στραγγισμένος Τόνος
3-4 φιλέτα Αντζούγια
2 κουταλιές της σούπας Κάπαρη
200 γρ Μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας χυμό Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Κάπαρη
Μαϊντανός

Nutritional information

450 kcal
Θερμίδες
35 γρ
Πρωτεΐνες
26 γρ
Λιπαρά
5 γρ
Κορεσμένα λιπαρά
5 γρ
Υδατάνθρακες
1 γρ
Φυτικές Ίνες
1 γρ
Ζάχαρη

Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato): Μοσχάρι με σάλτσα τόνου – Η απόλυτη ιταλική γεύση

Κουζίνα:

Αυθεντική συνταγή για Βιτέλο Τονάτο (Vitello Tonnato). Μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα τόνου, κάππαρη και αντζούγιες. Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο από την περιοχή του Πιεμόντε

  • Μερίδες 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το μοσχάρι

  • Για τη σάλτσα τόνου

  • Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Share

Το Βιτέλο Τονάτο είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, που προέρχεται από την περιοχή του Πιεμόντε. Το πιάτο αυτό συνδυάζει δύο ασυνήθιστα αλλά απολύτως ισορροπημένα συστατικά: το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τη σάλτσα τόνου. Αυτή η μοναδική γεύση κάνει το Βιτέλο Τονάτο αγαπητό στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, ενώ η απλότητα και η φινέτσα του το καθιστούν ιδανικό τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για επίσημα τραπέζια.

Το πιάτο αυτό δημιουργήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλές σε όλη την Ιταλία και τον κόσμο χάρη στον τέλειο συνδυασμό της φρεσκάδας του τόνου με τη λεπτή γεύση του βρασμένου μοσχαρίσιου κρέατος. Η σάλτσα από τόνο, αντζούγιες και κάππαρη δίνει μια αλμυρή και γευστική νότα στο μοσχάρι, κάνοντας το πιάτο αυτό να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συνταγές της ιταλικής κουζίνας.

0/5 (0 Reviews)

Βήματα

1
Ok

Μαγειρέψτε το μοσχάρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το μοσχαρίσιο κιλότο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και αλατίστε το νερό. Φέρτε το σε βρασμό και μετά χαμηλώστε τη φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς μέσα στο ζωμό του.

2
Ok

Προετοιμάστε τη σάλτσα τόνου

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε τον τόνο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια λεία σάλτσα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

3
Ok

Κόψτε το μοσχάρι

Όταν το μοσχάρι έχει κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε πολύ λεπτές φέτες. Το κρέας πρέπει να είναι τόσο λεπτό που σχεδόν να λιώνει στο στόμα.

4
Ok

Συναρμολόγηση του πιάτου

Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαριού σε μια μεγάλη πιατέλα, καλύπτοντάς τις με τη σάλτσα τόνου. Γαρνίρετε με λίγες κάππαρες και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

5
Ok

Σερβίρισμα

Το Βιτέλο Τονάτο σερβίρεται κρύο και είναι ιδανικό για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

6
Ok

Κλείνοντας

Το Βιτέλο Τονάτο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την κομψότητα, με έναν πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο. Οι λεπτές φέτες μοσχαριού και η πλούσια σάλτσα τόνου δημιουργούν έναν αρμονικό γευστικό συνδυασμό που είναι δύσκολο να αντισταθείτε. Ιδανικό για ειδικές περιστάσεις αλλά και για να απολαύσετε την εκλεπτυσμένη γεύση της ιταλικής κουζίνας στο σπίτι σας.

cookfast

Αξιολογήσεις συνταγής

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana)
previous
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana)
previous
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Pollo alla Parmigiana): Η απόλυτη Ιταλική απόλαυση

Πρόσθεσε σχόλιο