Το αχλάδι είναι ένα φρούτο που προέρχεται από το δέντρο της οικογένειας Rosaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα μήλα . Αυτό το φρούτο, που μπορεί να φτάσει σε μεγέθη από μικρό έως μεσαίο, περιβάλλεται από μια λεία, συχνά πράσινη ή κίτρινη επιδερμίδα, και καλύπτει έναν πυρήνα με σπόρους.
Το αχλάδι δεν είναι απλά ένα φρούτο. Είναι μια πηγή υγείας. Πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και πολλά άλλα, το αχλάδι συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της υγείας και της ευεξίας σου.
Και που χρησιμοποιούμε αυτό το θαυμάσιο φρούτο; Στη μαγειρική, φυσικά! Το αχλάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από γευστικές συνταγές. Μπορείς να το φάς φρέσκο, σαλάτες, να το κάνεις κομπόστα, σε γλυκά ή ακόμη και σε πιάτα με κρέας. Ο μοναδικός συνδυασμός της γλυκιάς και λίγο τραγανής γεύσης του αχλαδιού μπορεί να προσθέσει μια εξαιρετική νότα σε πολλά πιάτα.