

Στη μαγειρική, τα τρυφερά φύλλα και τα στέλεχη της αλμύρας συλλέγονται νωρίς την άνοιξη, όταν το φυτό είναι ακόμη νεαρό αλλά και το καλοκαίρι. Συνήθως μαγειρεύονται και σερβίρονται σαν σαλάτα στον ατμό, ή σε βραστό νερό αλλά και τσιγαρίζονται στο τηγάνι. Η αλμύρα είναι ένα ελαφρύ, γλυκόπικρο σε γεύση χορταρικό που την καθιστά ιδανική για τη συνοδεία μιας ποικιλίας θαλασσινών κυρίως πιάτων όπως τα μικρά και δημοφιλή ψάρια της Μεσογείου, σαρδέλα και γαύρος αλλά μπορεις να την βρεις να ταιριάζει υπέροχα σε συνταγές με καλαμάρι.
Η αλμύρα είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνη C, που είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από την οξειδωτική ζημιά. Επίσης, περιέχει πολύτιμες ίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.
Τέλος, η αλμύρα έχει διουρητικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την υγεία των νεφρών.
Καθώς βλέπεις, η αλμύρα είναι ένα υπέροχο φυτό, πολύτιμο όχι μόνο για τη γεύση της αλλά και για τις υγιεινές της ιδιότητες. Μην διστάσεις να την περιλάβεις στη διατροφή σου!
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023