Το αγγούρι είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, τόσο σε πρώτες ύλες όσο και σε σαλάτες, πικλες και άλλες παραδοσιακές συνταγές. Η προέλευσή του είναι από την Ινδία, όπου έχει καλλιεργηθεί για πάνω από 3.000 χρόνια, αλλά τώρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο.
Το αγγούρι είναι γνωστό για την δροσερή του γεύση, ενώ περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη K και κάλιο. Η μεγαλύτερη ποσότητα του αγγουριού είναι νερό.
Στην κουζίνα, το αγγούρι είναι απαραίτητο στοιχείο για πολλές σαλάτες, όπως η χωριάτικη σαλάτα, και χρησιμοποιείται επίσης στο τζατζίκι. Σε ορισμένες περιοχές, τα αγγούρια μαρινάρονται για να γίνουν αγγουράκια τουρσί, πικλες δηλαδή, ενώ σε άλλες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν δροσερές καλοκαιρινές σούπες, όπως η Ισπανική gazpacho. Τα αγγούρια είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα ή ως πρόσθετο σε σάντουιτς και αλλά σνακ. Ακόμα και στην Ασιατική κουζίνα, τα αγγούρια χρησιμοποιούνται συχνά σε σαλάτες και σάλτσες..
Επίσης, τα αγγούρια είναι δημοφιλή σε πολλά ποτά και κοκτέιλ, προσφέροντας μια αναζωογονητική και δροσερή γεύση. Για παράδειγμα, μπορεί να μπει στον αποχυμωτή για ένα φυσικό, δροσερό ρόφημα, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα σε κοκτέιλ. Φυσικά μπορεί να συνοδεύσει μαζί με αγγούρι και ελιές το ποτό μας
Συνολικά, το αγγούρι είναι ένα πολύ ευέλικτο λαχανικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα. Πιο κάτω θα βρεις συνταγές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγγούρι.
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023