Το αντίδι, που αποτελεί έναν οικείο συγγενή του ραδικιού, είναι ένα λαχανικό με εξαιρετική γεύση και έναν κύκλο ζωής μόλις ενός έτους. Διακρίνονται δύο βασικά είδη: το πλατύφυλλο και το κατσαρό.
Το αντίδι καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στη διατροφή λόγω της πλούσιας σύνθεσής του σε βιταμίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α και Κ, ενώ παράλληλα είναι πηγή διατροφικών ινών. Το αντίδι μπορεί να καταναλωθεί βραστό, ενσωματώνεται σε σαλάτες ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή υπέροχου φρικασέ.