Καθώς ανακαλύπτεις τον κόσμο των τυριών, θα συναντήσεις το Ασιάγκο, ένα μοναδικό τυρί που κρύβει πίσω του μια πλούσια ιστορία και ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Έφτασε η ώρα να μάθεις περισσότερα για αυτό.
Τι είναι το Ασιάγκο;
Το ασιάγκο είναι ένα ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα που προέρχεται από την Ιταλία. Ανάλογα με το πόσο καιρό παλαιώνει αυτό το ευέλικτο τυρί, μπορεί να πάρει μια ποικιλία υφών.
Είτε προτιμάς το τυρί σου ωραίο και απαλό είτε απολαμβάνεις μια πιο εύθρυπτη υφή, το ασιάγκο είναι το τυρί στο οποίο μπορεί να απολαύσει κάθε λάτρης του τυριού.
Το ασιάγκο θεωρείται στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα τυριά για μαγείρεμα λόγω της ήπιας αλλά αξιοσημείωτης γεύσης του. Μπορείς να σκεφτείς τις περισσότερες από τις ποικιλίες ως την πιο γλυκιά, πιο απαλή ξαδέρφη της παρμεζάνας.
Οποιοδήποτε συνταγή για ζυμαρικά ή ιταλικού πιάτου συνήθως συμπληρώνεται καλά με ένα πασπάλισμα με ασιάγκο. Σερβίρεται επίσης σε πλατώ τυριών και συνοδεύει φρούτα, κρασί και κράκερς.