Ο αστεροειδής γλυκάνισος, είναι ένα μπαχαρικό που συχνά χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Η πραγματική σου εισαγωγή στον κόσμο των αρωματικών μπαχαρικών μπορεί να ξεκινήσει από αυτό το απαλό, αλλά ευωδιαστό συστατικό.
Ο αστεροειδής γλυκάνισος, είναι ένα από τα πραγματικά “αστέρια” της ανατολικής κουζίνας. Η ξεχωριστή του γεύση και άρωμα, αναμεμειγμένη με μια γλυκιά γεύση που θυμίζει το γλυκάνισο, μπορεί να προσθέσει εντυπωσιακές νότες στις συνταγές σου.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην κινεζική, την βιετναμέζικη και την ινδική κουζίνα, προσθέτοντας πολυδιάστατη γεύση σε σούπες, σάλτσες και κρεατικά. Στη δυτική κουζίνα, συναντάται συχνά σε γλυκές συνταγές, όπως μπισκότα, κέικ και γλυκά ψωμιά. Μπαίνει επίσης σε σιρόπια, μαρμελάδες, όσπρια και στα κοκκινιστά φαγητά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αστεροειδής γλυκάνισος ως ολόκληρα αστέρια, ή να τον αλέσεις σε λεπτή σκόνη πριν τον προσθέσεις στα πιάτα σου. Ένα ή δύο αστέρια είναι συνήθως αρκετά για να αρωματίσουν ένα πιάτο. Να θυμάσαι ότι το άρωμα και η γεύση του είναι ισχυρά, οπότε χρησιμοποίησέ τον με μέτρο.
Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι επίσης δημοφιλές σε πολλά απεσταγμένα ποτά.