Το δαμάσκηνο είναι ένα υπέροχο φρούτο με έντονη και γλυκιά γεύση, ενώ οι ποικιλίες του ποικίλλουν από κόκκινο έως κίτρινο. Αλλά πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δαμάσκηνο στην κουζίνα σου;
Συνταγές με δαμάσκηνα
Το δαμάσκηνο είναι ιδανικό για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδας και σιροπιαστών γλυκών. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε διάφορα πιάτα μαγειρικής, όπως σάλτσες για κρεατικά, γιατί η γλυκιά του γεύση αντισταθμίζει τέλεια την ένταση των κρεατικών.
Θρεπτικά συστατικά του δαμασκηνού
Όσον αφορά τα θρεπτικά στοιχεία του, το δαμάσκηνο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και E, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως το κάλιο, τον ασβέστιο και το φώσφορο. Έχει επίσης διεγερτικές ιδιότητες και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Οπότε, επόμενη φορά που θα βρεις δαμάσκηνα, μην διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου. Θα είσαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, τόσο στη γεύση όσο και στην υγεία σου!