Τα εντόσθια των πουλιών και ειδικά του κοτόπουλου έχουν μακρά ιστορία στην παραδοσιακή κουζίνα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Τα πιο κοινά είναι το συκώτι, η καρδιά και τα νεφρά. Αυτά τα εσωτερικά όργανα προσφέρουν πλούσιες γεύσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλα πιάτα.
Το συκώτι του κοτόπουλου είναι εξαιρετικά θρεπτικό, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Β, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Η καρδιά του κοτόπουλου, αν και μικρή σε μέγεθος, είναι γεμάτη με γεύση και θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και βιταμίνες Β.
Τέλος, τα νεφρά του κοτόπουλου είναι μικρά και έχουν ήπια γεύση.
Όλα αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις πατέ, σαλάτες, σούπες ή για να το σοτάρεις με λαχανικά. Κορυφαίο πιάτο και ίσως το πιο αγαπημένο των περισσότερων είναι τα συκωτάκια και εντόσθια πουλιών τηγανιτά με αυγά.
Τα εντόσθια των πουλιών μπορείς να τα δώσεις επίσης άφοβα και στα αγαπημένα σου κατοικίδια, όπως σκύλο και γάτα καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης