Το εστραγκόν, γνωστό και ως Artemisia dracunculus, είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Με την πλούσια, λεπτή και γλυκιά γεύση του, έχεις την ικανότητα να αναδείξεις και να εμπλουτίσεις τις γεύσεις των πιάτων σου.
Το εστραγκόν συνδυάζεται τέλεια με διάφορα είδη τροφίμων. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις επιπλέον γεύση σε σάλτσες, κρέατα, ψάρια, λαχανικά και ακόμη και σε ορισμένα γλυκά. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαλλική κουζίνα, όπου χρησιμοποιείται στη σάλτσα μπεαρνέζ μια κλασική συνοδευτική σάλτσα για το μοσχαρίσιο κρέας και τα ψητά.
Πέρα από τη γεύση, το εστραγκόν έχει και θρεπτικά οφέλη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Β6, καθώς και σε μέταλλα, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.