Το λαθούρι είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται ευρέως στην Ελλάδα σε αρκετές περιοχές. Από τους καρπούς του παράγεται η φάβα που είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.
Η φάβα στην κουζίνα
Αυτό το πιάτο συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό ή μεζές και είναι πολύ δημοφιλές στις Κυκλάδες, ειδικά στη Σαντορίνη, όπου η τοπική φάβα έχει αναγνωριστεί ως προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο cookfast θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για φάβα.
Θρεπτικά συστατικά της φάβας
Η φάβα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ περιέχει επίσης αρκετές βιταμίνες και μέταλλα, όπως φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Αν ψάχνεις για ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό, η φάβα είναι μια εξαιρετική επιλογή.