Ο γαύρος είναι ένα ψάρι που συναντάμε κυρίως στα θαλάσσια νερά της Μεσογείου, οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες από αυτόν. Είναι ένα ψάρι που ζει σε σχετικά μικρά βάθη. Με μέγεθος που δεν ξεπερνά συνήθως τα 20 εκατοστά, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, αλλά αν μάθεις περισσότερα για αυτό, θα δεις ότι έχει πολλά να προσφέρει.
Γαύρος θρεπτικά συστατικά
Ο γαύρος είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός, προσφέροντάς σου αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και μια καλή ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, όπως βιταμίνη D, ιώδιο, σελήνιο και φυσικά φώσφορο.
Ο γαύρος στην κουζίνα
Αλλά δεν είναι μόνο τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν τον γαύρο τόσο ενδιαφέρον. Έχει επίσης μια αξεπέραστη γεύση. Με έντονη θαλασσινά γεύση, προσφέρει έναν γευστικό τρόπο να εμπλουτίσεις το μενού σου.
Ο γαύρος επίσης είναι ένα από τα πιο οικονομικά ψάρια που μπορείς να αγοράσεις, κάνοντάς τον ιδανικό για τακτική κατανάλωση.
Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, να γίνει αντζούγια και στο cookfast θα ανακαλύψεις τις καλύτερες συνταγές για γαύρο. Eίναι τέλειος για ένα ελαφρύ γεύμα ή για μεζέ.