Η Γλιστρίδα ή Αντράκλα, γνωστή επίσης και ως Portulaca oleracea, είναι ένα φυτό που συναντάται σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πραγματικό δώρο της φύσης, το οποίο εκτός από την ιδιαίτερη γεύση του, σου προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Η Γλιστρίδα μπορεί να βρεθεί σε διάφορα περιβάλλοντα και φύεται άφθονα, χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια κυρίως σε λαχανόκηπους Τα φύλλα της είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, περιλαμβάνοντας βιταμίνη C, Ε και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες ποτασίου, μαγνησίου, ασβέστιο και φωσφόρο.
Στη μαγειρική, η Γλιστρίδα έχει μια μακρά ιστορία ως ένα διατροφικά πλούσιο φυτό. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε πολλά διαφορετικά πιάτα, από σαλάτες και πίτες, μέχρι σούπες και σάλτσες.
Τα φρέσκα φύλλα της γλιστρίδας μπορούν να προστεθούν απευθείας σε σαλάτες, προσφέροντας μια ελαφριά, ελαφρώς ξινή γεύση. Μπορείς επίσης να τα βράσεις και να τα σερβίρεις ως πράσινη συνοδευτική σαλάτα, με λίγο λάδι, λεμόνι και αλάτι.
Για μια πιο ιδιαίτερη συνταγή, δοκίμασε να προσθέσεις Γλιστρίδα στις πίτες σου. Θα προσφέρει μια υγιεινή πινελιά και θα ενισχύσει τη γεύση των άλλων υλικών. Τέλος, τα φύλλα της Γλιστρίδας μπορούν να προστεθούν και σε σούπες για να προσδώσουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και γεύση.
Σε ό,τι αφορά την αποθήκευση, η γλιστρίδα διατηρείται καλύτερα σε ψυγείο, αλλά πρέπει να καταναλωθεί σύντομα μετά τη συγκομιδή, καθώς τα φύλλα της μπορεί να χάσουν γρήγορα τη φρεσκάδα τους.
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023