Οι καυκαλήθρες είναι ένα βρώσιμο χόρτο, ιδιαίτερα αγαπητό για την πλούσια και αρωματική γεύση που προσφέρει στα πιάτα. Xρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά πιο συχνά στις πίτες με μυρωδικά και τυρί φέτα.
Οι καυκαλήθρες στη μαγειρική
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καυκαλήθρες στη μαγειρική σου, προσθέτοντας σε σαλάτες, πίτες, αλλά και κάποια μαγειρευτά φαγητά. Συνοδεύει πολύ καλά ψάρι και κρέας. Οι καυκαλήθρες προσδίδουν ένα έντονο άρωμα και ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε πιάτο λειτουργώντας περισσότερο ως μπαχαρικό.
Καυκαλήθρες θρεπτικά συστατικά
Οι καυκαλήθρες δεν είναι μόνο γευστικές – είναι επίσης γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, και μέταλλα, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και τον σίδηρο, τα οποία είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του σώματός σου. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη και στην υγεία του εντέρου.