Το κάρδαμο είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα μπαχαρικά που μπορείς να προσθέσεις στη μαγειρική σου. Πρόκειται για τους σπόρους ενός τροπικού φυτού που ονομάζεται Elettaria cardamomum, γνωστό και ως «βασίλισσα των μπαχαρικών» λόγω της μοναδικής γεύσης και αρώματος που προσφέρει.
Στη μαγειρική, το κάρδαμο χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα πιάτων, από γλυκά μέχρι αλμυρά. Η γεύση του είναι πλούσια και περίπλοκη, με νότες που ποικίλλουν από γλυκιά και αρωματική, μέχρι πικάντικη και δροσερή. Μπορείς να το προσθέσεις σε κουραμπιέδες, μπακλαβά, αλλά και σε κάρι, σούπες ή κρεατικά για να προσθέσεις μια εξωτική νότα.
Αλλά το κάρδαμο δεν είναι μόνο γευστικό. Είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της οξειδωτικής ζημιάς στο σώμα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση των βακτηρίων