Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις έναν νέο εξωτικό συνοδοιπόρο στην κουζίνα σου; Ανοίγουμε την πόρτα στην κασάβα, μια τροπική ρίζα που καταγείται από τη Νότια Αμερική και έχει κατακτήσει την παγκόσμια γαστρονομία.
Η κασάβα είναι μια πυκνή ρίζα, παρόμοια με την πατάτα, αλλά με πιο ισχυρή και γήινη γεύση. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές όπως σούπες, σαλάτες, τηγανητά ή ψητά, αλλά και σε γλυκά.
Στη βραζιλιάνικη κουζίνα, η κασάβα χρησιμοποιείται ευρέως, είτε ως κυρίως συστατικό σε πιάτα όπως η farofa, είτε ως βάση για την παραγωγή αλεύρου κασάβας, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών, ψωμιού, κέικ και πίτας.
Η κασάβα δεν είναι μόνο ευέλικτη στη μαγειρική, αλλά έχει και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη και την επιδερμίδα, ενώ περιέχει αρκετές βιταμίνες, όπως βιταμίνη C και βιταμίνες Β. Επιπλέον, περιέχει αρκετά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το χαλκό.
Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά, η κασάβα είναι μια καλή επιλογή για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη, καθώς δεν περιέχει αυτήν την πρωτεΐνη. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του κινδύνου για χρόνιες ασθένειες.
Οπότε, αν είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις κάτι νέο στην κουζίνα σου, γιατί να μην εξερευνήσεις την κασάβα; Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ευέλικτη στη μαγειρική και με εντυπωσιακή γεύση, είναι σίγουρα ένας θησαυρός που περιμένει να ανακαλυφθεί.
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023