Ο χοιρινός κιμάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια γεύση του και είναι αρκετά ευέλικτος για μια σειρά από μαγειρικές εφαρμογές.
Γίνεται από διάφορα μέρη του χοίρου, συχνά από τα πιο λιπαρά, όπως το μπούτι και η σπάλα, τα οποία δίνουν στον κιμά τη ζουμερή και γευστική υφή του.
Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές συνταγές. Μπορείς να φτιάξεις με αυτόν μπιφτέκια, πίτες, κεφτέδες, λουκάνικα και πολλά άλλα πιάτα. Στην προετοιμασία του, μπορείς να τον αναμίξεις με διάφορα μπαχαρικά και βότανα για να ενισχύσεις τη γεύση και το άρωμα του ή να τον αναμείξεις με μοσχαρίσιο κιμά για να δημιουργήσεις ιδιαίτερες γεύσεις και να δώσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον.