Το Κουμκουάτ είναι ένας εσπεριδοειδής που προέρχεται από την Νοτιοανατολική Ασία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κέρκυρα. Το φρούτο είναι μικρό, σφαιρικό, με φωτεινό πράσινο ή κίτρινο χρώμα και έχει ένα γλυκό και ελαφρώς ξινό γευστικό προφίλ.
Χρήσεις στην Κουζίνα
Τα κουμκουάτ μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, αλλά συχνά μαγειρεύονται, συντηρούνται ή χρησιμοποιούνται σε διάφορες γαστρονομικές εφαρμογές. Τα φρούτα μπορεί να γίνουν γλυκό του κουταλιού, να χρησιμοποιηθούν σε μαρμελάδες ή να προσθέσουν γεύση σε ποτά και λικέρ.
Διατροφική Αξία
Όπως και άλλα εσπεριδοειδή, το κουμκουάτ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει επίσης βιταμίνη Α, θρεπτικά στοιχεία όπως ποτάσιο και κάποιες διαιτητικές ίνες.
Οφέλη για την Υγεία
Το κουμκουάτ μπορεί να συμβάλει στην υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών του. Η βιταμίνη C που περιέχει συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην υγεία των ματιών. Επιπλέον, τα θρεπτικά στοιχεία και οι διαιτητικές ίνες που περιέχει μπορούν να συμβάλουν στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και την υγεία του πεπτικού συστήματος.