Τα κράνμπερι είναι είδος μικρού, κόκκινου φρούτου που ανήκει στην οικογένεια των βακκίνιων, το οποίο προέρχεται κυρίως από τη Βόρεια Αμερική. Είναι γνωστά για την έντονη, ξινή γεύση τους και τα οφέλη τους στην υγεία.
Τα κράνμπερι χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια ποικιλία πιάτων και εδεσμάτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν σάλτσες, μαρμελάδες, χυμούς, κέικ και άλλα γλυκά. Επίσης, μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.
Τα κράνμπερι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως οι φλαβονοειδείς, που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Επίσης, περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, διαιτητικής ίνας και μαγγανίου.
Τα κράνμπερι έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, την υποστήριξη της υγείας του ουρροποιητικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη και την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού, όπως τα ουρολοιμώξεις, εξαιτίας των ιδιαίτερων αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων.
Τα κράνμπερι επίσης μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία της δέρματος, καθώς τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από την βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχουν συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος.
Παρ’ όλα αυτά, καταναλώνοντας τα κράνμπερι, πρέπει να είσαι προσεκτικός αν έχεις ιστορικό πέτρες στα νεφρά καθώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του κράνμπερι σε οξαλικά αυξάνεται η πιθανότητα σχηματισμού λίθων.
Νέες συνταγές κάθε μέρα εδώ
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023