Έχεις δοκιμάσει ποτέ το κρεμμύδι εσαλότ; Αυτή η ποικιλία κρεμμυδιού, γνωστή και ως shallot, είναι μια υπέροχη προσθήκη στην κουζίνα σου, καθώς έχει μια πιο λεπτή γεύση από το συμβατικό ξερό κρεμμύδι και ταυτόχρονα προσθέτει μια γλυκιά νότα στα πιάτα σου.
Κρεμμύδι εσαλότ χρήση στη μαγειρική
Τα κρεμμύδια εσαλότ χρησιμοποιούνται ευρέως στη γαλλική κουζίνα, αλλά σιγά-σιγά κερδίζουν την αναγνώριση που τους αξίζει και σε άλλες κουζίνες. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε σούπες, στιφάδο, σάλτσες ή ακόμα και σε σαλάτες. Θα δεις πόσο μπορεί να αναδειχθεί η γεύση του πιάτου σου με αυτήν την προσθήκη.
Κρεμμύδι εσαλότ θρεπτικά συστατικά
Πέρα από τη γευστική τους αξία, τα κρεμμύδια εσαλότ είναι και εξαιρετικά υγιεινά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B, C, καθώς και σε σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Επιπλέον, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.
Η επόμενη φορά που θα βρεθείς στην κουζίνα σου, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις τα κρεμμύδια εσαλότ. Θα διαπιστώσεις πόσο μπορεί να αλλάξει τη γεύση των πιάτων σου, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεις στον οργανισμό σου ένα φυσικό, γευστικό και υγιεινό boost.