Η λευκή σοκολάτα είναι ένας τύπος σοκολάτας που διαφέρει αρκετά από τη σοκολάτα με κακάο ή τη σοκολάτα γάλακτος. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει απολύτως κανένα κακαόλιθο, το οποίο είναι το συστατικό που δίνει στη σοκολάτα το χαρακτηριστικό της σκούρο χρώμα. Αντί για κακαόλιθο, η λευκή σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, ζάχαρη, γάλα και συνήθως βανίλια ή άλλα αρώματα.
Η λευκή σοκολάτα στην μαγειρική
Στη μαγειρική, η λευκή σοκολάτα χρησιμοποιείται για να προσφέρει μια γλυκιά, βουτυρένια γεύση. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές γλυκών, όπως γλυκά με σοκολάτα, σοκολατάκια, τούρτες και επιδόρπια. Έχει μια πολύ λεπτή γεύση που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα συστατικά.
Θρεπτικά συστατικά της λεύκης σοκολάτας
Όσον αφορά τα θρεπτικά στοιχεία, η λευκή σοκολάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βούτυρο κακάο, το οποίο περιέχει σημαντικά λιπίδια και αντιοξειδωτικά. Επίσης, περιέχει κάποια ποσότητα ασβεστίου από το γάλα που περιέχει. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η λευκή σοκολάτα είναι πολύ υψηλή σε ζάχαρη και θερμίδες και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Τα οφέλη της λευκής σοκολάτας για την υγεία είναι κάπως περιορισμένα λόγω του υψηλού ποσοστού ζάχαρης και λιπαρών. Ωστόσο, το βούτυρο κακάο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και στην ενίσχυση της καρδιακής υγείας.