Το μαρούλι είναι ένα πράσινο λαχανικό, ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους λαχανικών για σαλάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και γνωστό για την πλούσια διατροφική του αξία.
Θρεπτικά συστατικά του μαρουλιού
Το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α, φολικού οξέος (βιταμίνη Β9), χαλκού, καλίου και μαγγανίου. Επιπλέον, περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και νερού, τα οποία συμβάλλουν στην προαγωγή της υγιεινής λειτουργίας του εντέρου και της ενυδάτωσης του σώματος.
Το μαρούλι στη μαγειρική
Το μαρούλι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, συνήθως σερβίρεται φρέσκο σε σαλάτες, αλλά μπορεί επίσης να μαγειρευτεί σε κρέας φρικασέ. Η πιο συνηθισμένη πράσινη σαλάτα είναι μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο και άνηθο με την οξύτητα χρησιμοποιηθεί να είναι θέμα επιλογής. Κάποιοι θέλουν στην πράσινη σαλάτα λεμόνι, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν το ξύδι
Τα φύλλα του επίσης χρησιμοποιούνται σε τοστ και χάμπουργκερ.