Το μοσχάρι γάλακτος είναι ένα πολύ νεαρό μοσχάρι, που διατρέφεται εξ ολοκλήρου από γάλα και συνήθως σφάζεται σε ηλικία 3-4 μηνών και μέχρι του 8. Έχει μια πολύ απαλή, πιο ανοιχτόχρωμη σάρκα, που διαφέρει σε γεύση και υφή από το κρέας ενός πιο μεγάλου μοσχαριού.
Η απαλότητα του κρέατος και η λεπτή γεύση του το καθιστούν εξαιρετικά ευπρόσδεκτο σε πολλά γαστρονομικά πιάτα. Συνήθως, το μοσχάρι γάλακτος μαγειρεύεται αργά και υπομονετικά, για να διατηρήσει την τρυφερότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση του. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στην Ιταλική κουζίνα, όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή πιάτων όπως το vitello tonnato (βιτέλο τονάτο)
Από θρεπτικής απόψεως, το κρέας του μοσχαριού γάλακτος είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και μεταλλικά στοιχεία όπως το σίδηρο, το ψευδάργυρο και το φώσφορο. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά σε σχέση με το κρέας ενός ενήλικου βοοειδούς, κάτι που το καθιστά μια πιο υγιεινή επιλογή.