Η μοτσαρέλα είναι ένας τύπος τυριού που προέρχεται από την Ιταλία, ιδιαίτερα δημοφιλής στη νότια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καμπανίας.
Ο παραδοσιακός τύπος μοτσαρέλας, γνωστός ως μοτσαρέλα ντι μπούφαλα (mozzarella di bufala), γίνεται από βουβαλίσιο γάλα . Υπάρχει επίσης η μοτσαρέλα ντι βάκα (mozzarella di vacca), η οποία φτιάχνεται από γάλα αγελάδας.
Η μοτσαρέλα έχει λευκό χρώμα, μαλακή υφή και ήπια γεύση. Κατά την παρασκευή της, το γάλα ζυμώνεται και ζεσταίνεται μέχρι να δημιουργηθεί μια λαστιχένια μάζα. Αυτή η μάζα στη συνέχεια κόβεται σε μικρότερα κομμάτια, που στη συνέχεια μετασχηματίζονται σε σφαίρες.
Η μοτσαρέλα είναι ένα απαραίτητο συστατικό στην παραδοσιακή ιταλική πίτσα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές άλλες συνταγές. Επίσης, σερβίρεται συχνά φρέσκο, σε ένα πιάτο με ντομάτες, βασιλικό και ελαιόλαδο, σε μια παραδοσιακή αλλά και διάσημη σαλάτα Caprese.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023