Η μουστάρδα ντιζόν είναι ένας τύπος μουστάρδας που παράγεται στην περιοχή της Dijon, της Γαλλίας. Είναι γνωστή για την κρεμώδη υφή της και την ήπια και λεία γεύση της, καθώς επίσης για το γεγονός ότι ταιριάζει ιδιαίτερα καλά με πολλά διαφορετικά είδη τροφίμων.
Πώς παρασκευάζεται η μουστάρδα ντιζόν
Η παρασκευή της μουστάρδας Dijon περιλαμβάνει τη χρήση νερού, ξιδιού, αλατιού και λευκών ή καφέ σπόρων μουστάρδας, οι οποίοι αλέθονται σε μια λεπτή πάστα. Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη, κρεμώδης σάλτσα με ελαφρώς ξινή, πικάντικη και αρωματική γεύση.
Μουστάρδα Dijon στη μαγειρική
Η μουστάρδα Dijon είναι ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Συχνά χρησιμοποιείται ως βάση για σάλτσες που συνοδεύουν το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά, και ως συστατικό σε μαρινάδες. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των γαλλικών vinaigrettes και των σαλατών. Η μουστάρδα Dijon είναι επίσης ένα δημοφιλές συνοδευτικό για πολλά τυπικά γαλλικά πιάτα, όπως τα escargots (σαλιγκάρια) και τα coq au vin (κοτόπουλο με κρασί)