Προσεγγίζοντας τα μυρώνια, ανακαλύπτεις έναν ιδιαίτερο θησαυρό της ελληνικής φύσης και κουζίνας. Τα μυρώνια, γνωστά και ως σκαντζίκι, ανθρίσκος, χαιρέφυλλο, σκάνδιξ, αλλά και λανθασμένα ως φραγκομαϊντανός ή καυκαλήθρες ανάλογα με την περιοχή, είναι ένα πραγματικό “ντελικατέσεν” της ελληνικής κουζίνας.
Με την μοναδική τους γεύση και άρωμα, έχουν την ικανότητα να απογειώσουν κάθε γευστική εμπειρία.
Τα μυρώνια στην κουζίνα
Η χρήση των μυρωνιών στην κουζίνα είναι ιδιαίτερα ευρεία. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σχεδόν παντού, όπου θα χρησιμοποιούσες το μαϊντανό. Τα μυρώνια μπορούν να απογειώσουν τη γεύση σε πίτες, μαγειρευτά και σαλάτες, αλλά και να αποτελέσουν συστατικό για πέστο. Συνοδεύουν τόσο κρέατα, όσο και ψαρικά.
Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία
Πέρα από την απολαυστική γεύση, τα μυρώνια είναι γνωστά και για τα οφέλη τους για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έχουν ιδιότητες αντιοξειδωτικές, διουρητικές και εμμηναγωγές.
Τα μυρώνια είναι μια μικρή εκπλήξη της φύσης, ένα δώρο γεμάτο άρωμα και γεύση. Ας απολαύσεις τα οφέλη τους και ας ανακαλύψεις τον πλούτο της γεύσης τους σε κάθε πιάτο που μαγειρεύεις.