Οι παπαρδέλες είναι μια μορφή παστας που προέρχεται από την Ιταλία. Παρόμοιες με τις ταλιατέλες αλλά ευρύτερες, οι παπαρδέλες έχουν αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο κλασικά και εκλεπτυσμένα είδη ιταλικών ζυμαρικών.
Αν και μπορείς να τις βρεις σε κάθε γωνιά της Ιταλίας, οι παπαρδέλες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην περιοχή της Τοσκάνης, όπου συνήθως σερβίρονται με πλούσιες σάλτσες από κρέας, όπως την ονομαστή ραγού Αλλά δεν είναι μόνο για τη σάλτσα. Οι παπαρδέλες είναι ικανές να “κρατήσουν” μεγαλύτερα κομμάτια συστατικών, καθιστώντας τες τέλειες για πιο περίπλοκα πιάτα ζυμαρικών.
Οι παπαρδέλες παρασκευάζονται από απλά συστατικά: αλεύρι, αυγά και αλάτι. Όπως και με τα περισσότερα ιταλικά ζυμαρικά, το κλειδί για την παρασκευή τους είναι η απλότητα και η ποιότητα των συστατικών. Αν και η παρασκευή τους μπορεί να είναι χρονοβόρα, το αποτέλεσμα αξίζει αναμφίβολα τον κόπο.
Στο τραπέζι, οι παπαρδέλες ξεχωρίζουν για την τραγανή υφή τους και την ικανότητά τους να απορροφούν και να συμπληρώνουν ποικίλες γεύσεις. Είναι πραγματικά ένα είδος ζυμαρικών που αξίζει να απολαύσεις!