Η πάπια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πουλερικά σε πολλές κουζίνες του κόσμου, με την κινεζική και τη γαλλική κουζίνα να την αναδεικνύουν ιδιαιτέρως σε διάφορες συνταγές.
Συνταγές με πάπια
Η πάπια μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Στη γαλλική κουζίνα, το magret de canard (το στήθος της πάπιας) σερβίρεται συχνά ροζέ, ενώ το confit de canard (το πόδι της πάπιας) αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα. Στην Κίνα, η πεκίνου πάπια αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα πιάτα, όπου το κρέας της πάπιας σερβίρεται με τραγανή πέτσα και απολαμβάνεται με ζεστή γλυκόξινη σάλτσα hoisin.
Θρεπτικά συστατικά της πάπιας
Το κρέας της πάπιας είναι πιο γεμάτο και πλούσιο σε γεύση από το κρέας του κοτόπουλου και έχει πιο έντονο, “πουλερικό” χαρακτήρα. Επιπλέον, το κρέας της πάπιας είναι πλούσιο σε σίδηρο, το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό της διατροφής μας.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η πάπια είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ειδικά στην επιδερμίδα της. Εάν έχεις ανησυχίες για την υγεία της καρδιάς σου ή εάν προσπαθείς να μειώσεις την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, ίσως θέλεις να καταναλώνεις πάπια με μέτρο ή να αφαιρείς την επιδερμίδα πριν την κατανάλωση.