Το πλιγούρι είναι δημητριακό παράγωγο του σταριού. Πρόκειται για σπασμένο και χοντροκομμένο σκληρό στάρι.
Το πλιγούρι έχει μια μοναδική υφή που είναι κάπως ανάμεσα σε ρύζι και μακαρόνια, με μια ελαφρώς ξηρή και οδοντωτή σύνθεση. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς το μια υγιεινή επιλογή για τη διατροφή.
Συνταγές με πλιγούρι
Το πλιγούρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία πιάτων, από σαλάτες και σούπες έως πιάτα με σάλτσα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή πιάτων όπως η ταμπουλέ. Στην Ελλάδα, το πλιγούρι χρησιμοποιείται συχνά σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό γεύμα.