Το πράσινο τσάι είναι ένας τύπος τσαγιού που παρασκευάζεται από τα φύλλα της φυτιάς Camellia sinensis και που δεν έχουν υποστεί την οξείδωση που χαρακτηρίζει άλλους τύπους τσαγιού, όπως το μαύρο τσάι. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο τσάι διατηρεί περισσότερες από τις αρχικές του ιδιότητες και θεωρείται εξαιρετικά υγιεινό.
Τα οφέλη του Πράσινου τσαγιού
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, γνωστές ως πολυφαινόλες, που έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να αποτρέψουν την πρόκληση χρόνιων ασθενειών όπως η καρδιακή νόσος και ο καρκίνος. Επίσης, το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την αντιμετώπιση της διαβήτη.
Η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι επίσης δημοφιλής λόγω της ποικιλίας των γεύσεων που προσφέρει. Ανάλογα με τον τρόπο επεξεργασίας των φύλλων, το πράσινο τσάι μπορεί να έχει μια γεύση που κυμαίνεται από γλυκιά και φρουτώδη, μέχρι ξινή και πικρή.