Το ραπανάκι είναι ένα λαχανικό γνωστό για τον ελαφρώς πικάντικο, δροσερό και αναζωογονητικό του καρπό.
Χρησιμοποιείται κυρίως στην κρύα κουζίνα και είναι κοινό σε πολλές μεσογειακές συνταγές. Τα ραπανάκια μπορούν να φαγωθούν ωμά, σε σαλάτες ή ως μέρος του γεύματος, αλλά μπορούν επίσης να μαγειρευτούν, ή να γίνουν πίκλες.
Τα ραπανάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι καλή πηγή διατροφικών ινών, βιταμίνης C, φωσφόρου και ιχνοστοιχείων όπως το ποτάσιο. Έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος.