Αν λατρεύεις το rib eye εδώ θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για rib eye. Αν όμως θέλεις να μάθεις περισσότερα εκτός από συνταγές ή δεν ξέρεις ποιο κομμάτι κρέατος είναι ήρθε η ώρα να μάθεις.
Τι είναι το Rib Eye
Το Rib Eye είναι ένα εξαιρετικά γευστικό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος και ουσιαστικά αποτελεί το “μάτι” της μπριζόλας καρέ το οποίο προέρχεται από την περιοχή της ράχης και είναι γνωστό για την εξαιρετική του γεύση και μαλακότητα. Στο Rib Eye ο μαλακός εσωτερικός μυς περιβάλλεται από… ένα ιδιαίτερα μαλακό λίπος. Ο συνδυασμός αυτός δίνει στο Rib Eye έναν πλούσιο και ισορροπημένο γευστικό χαρακτήρα, κάνοντάς το ιδανικό για απλές και γκουρμέ συνταγές.
Το όνομά του προκύπτει από το χαρακτηριστικό του σχήμα, που μοιάζει με έναν ανοιχτό ανθρώπινο οφθαλμό (‘eye’), ενώ η λέξη ‘rib’ αναφέρεται στην περιοχή από όπου προέρχεται.
Συνταγές για Rib Eye
Μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή τον φούρνο, καθώς επίσης να τηγανιστεί. Μια κλασική συνταγή περιλαμβάνει το μαρινάρισμα του Rib Eye με απλά μπαχαρικά, όπως αλάτι, πιπέρι και σκόρδο, πριν ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία για την δημιουργία μιας τραγανής κρούστας. Η γεύση του μπορεί να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με την προσθήκη βουτύρου, φρέσκων βοτάνων, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ή ρίγανη.
Εδώ θα βρεις τις καλύτερες συνταγές που έχουν ως συστατικό Rib Eye. Υπέροχες και νόστιμες γεύσεις με Rib Eye που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Φυσικά περισσότερες ιδέες αν είσαι λάτρης του μοσχαρίσιου κρέατος θα βρεις στις εκπληκτικές συνταγές με μοσχάρι.