Το ροδάκινο είναι είναι φρούτο που προέρχεται από το δέντρο Prunus persica και είναι ευρέως γνωστό για την γλυκιά και αρωματική γεύση του. Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, ειδικά σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Το ροδάκινο χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες, τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα.
Ροδάκινο θρεπτικά συστατικά
Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, ποτάσιο και φυτικές ίνες. Έχει χαμηλή θερμιδική αξία και είναι ιδανικό για δίαιτες αδυνατίσματος.
Το ροδάκινο στην κουζίνα
Τα ροδάκινα μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης σε πολλές συνταγές. Μπορούν να προσθέσουν γλυκύτητα σε σαλάτες, καλοκαιρινά ποτά και γλυκά. Επιπλέον, το ροδάκινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γλυκών του κουταλιού, χυμών, μαρμελάδας και παγωτού. Φυσικά το ροδάκινο γίνεται εξαιρετική κομπόστα