Το ρόδι είναι ένα φρούτο, που περιέχει μέσα του αμέτρητους κόκκους γεμάτους με ζουμερό χυμό. Το ρόδι είναι γνωστό για τις εξαιρετικά υγιεινές του ιδιότητες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την αντοχή του οργανισμού στις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών.
Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, το ρόδι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη K, καθώς και σε διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το σίδηρο.
Το ρόδι στην κουζίνα
Το ρόδι μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ως φρούτο, να χρησιμοποιηθεί για να γίνει φυσικός χυμός ή να προστεθεί σε διάφορες συνταγές, είτε γλυκές είτε αλμυρές. Επίσης, τα σπόρια του ροδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικό στοιχείο σε σαλάτες και άλλα πιάτα. Από ρόδι γίνεται και η γρεναδίνη.