Το αρμπόριο είναι μια ποικιλία ρυζιού που προέρχεται από την Ιταλία και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του σε ριζότο. Έχει μεσαίο μέγεθος και είναι μια ποικιλία με περισσότερο άμυλο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για πιάτα που απαιτούν κρεμώδη υφή, όπως το ριζότο.
Το αρμπόριο χρησιμοποιείται κυρίως σε συνταγές για ριζότο όπου μαγειρεύεται αργά και προσεκτικά με το ζωμό ή το νερό να προστίθενται σταδιακά. Αυτό επιτρέπει στο ρύζι να απορροφήσει τις γεύσεις και να απελευθερώσει το άμυλο του, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή.
Εκτός από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, το αρμπόριο χρησιμοποιείται ευρέως σε άλλες κουζίνες σε όλο τον κόσμο για την παρασκευή διαφόρων γευστικών και θρεπτικών πιάτων. Ανακάλυψε στο cookfast τις καλύτερες συνταγές για ρύζι.