Τα σμέουρα είναι μια ποικιλία μικρών φρούτων που ανήκουν στην οικογένεια των ροδοειδών και στο γένος Rubus. Έχουν πλούσια κόκκινη ή μωβ χρώμα και χαρακτηρίζονται από την όξινη και γλυκιά γεύση τους.
Σμέουρα θρεπτικά συστατικά
Είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Ειδικότερα, τα σμέουρα περιέχουν βιταμίνες C, K, E και τη ομάδα βιταμινών Β, καθώς και αρκετά μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, και ψευδάργυρο.
Τα σμέουρα στην κουζίνα – Συνταγές με σμέουρα
Τα σμέουρα μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες συνταγές για σαλάτες, να γίνουν συνοδευτικά πιάτων με κρέας αλλά και κέικ ή γλυκά. Επίσης, αποτελούν ένα εξαιρετικό συστατικό για smoothies και cocktails.
Ενώ τα φρέσκα σμέουρα είναι διαθέσιμα κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα κατεψυγμένα σμέουρα μπορούν να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο.