Η τορτίγια είναι ένα είδος αρτοσκευάσματος που προέρχεται από το Μεξικό και αποτελεί βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας. Πρόκειται για έναν πολύ λεπτό κύκλο που παρασκευάζεται κυρίως από καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σίτου.
Συνταγές με τορτίγια
Οι τορτίγιες χρησιμοποιούνται σε πολλά μεξικάνικα πιάτα, όπως τα μπουρίτος. Συχνά γεμίζονται με διάφορα υλικά, όπως κρέας, τυρί, φασόλια, ρύζι, λαχανικά και σάλτσες, και στη συνέχεια ρολάρονται ή διπλώνονται για να σχηματίσουν ένα εύκολο για το χέρι σνακ ή γεύμα. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις χρησιμοποιώντας τορτίγια τις συνταγές για κρέπες.
Θρεπτικά συστατικά
Οι τορτίγιες είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, παρέχοντας ενέργεια, ενώ επίσης περιέχουν κάποια ποσότητα πρωτεϊνών. Αν παρασκευαστούν από ολικής άλεσης αλεύρι ή καλαμποκάλευρο, μπορούν επίσης να παρέχουν διατροφικές ίνες.