Τα τσάιβς είναι ένα φυτό που μοιάζει με μικρό φρέσκο κρεμμύδι. Είναι γνωστά για την διακριτική, ελαφριά γεύση και άρωμα τους που παραπέμπει σε κρεμμύδι.
Τα τσάιβς στη μαγειρική – συνταγές με τσάιβς
Τα τσάιβς χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική για να προσθέσουν γεύση σε πιάτα χωρίς να γίνεται υπερβολικά έντονη η γεύση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, αλλά και σε ελαφριά πιάτα όπως ομελέτες ή αυγά. Το χρησιμοποιούμε επίσης σε συνταγές στην κατσαρόλα.
Τσάιβς, θρεπτικά συστατικά
Σε ό,τι αφορά τη θρεπτική τους αξία, τα τσάιβς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιδίως βιταμίνη Κ και βιταμίνη C, καθώς και σε μέταλλα όπως ο φώσφορος και ο μαγνήσιος. Επίσης, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για δίαιτες χαμηλές σε θερμίδες.
Τα τσάιβς, ωστόσο, θα πρέπει να προστίθενται στα πιάτα την τελευταία στιγμή γιατί η θέρμανση μπορεί να εξασθενήσει τη γεύση και το άρωμά τους. Τέλος, όταν τα αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ, αναζήτησε φυτά με ζωηρό πράσινο χρώμα χωρίς ίχνη χρωματικών αλλοιώσεων ή ξήρανσης.