Το τσένταρ είναι ένα είδος τυριού που προέρχεται από την Αγγλία και είναι γνωστό για την πλούσια, πικάντικη και ελαφρώς ξινή γεύση του. Παρασκευάζεται από το γάλα της αγελάδας και έχει ένα χαρακτηριστικό ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.
Το τσένταρ στη μαγειρική – συνταγές με τσένταρ
Το τσένταρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε σάντουιτς, τοστ, πίτες, σάλτσες και πίτσες. Επίσης, μπορεί να σερβιριστεί ως μέρος ενός πιάτου τυριών ή να χρησιμοποιηθεί λιωμένο σε τηγανιτές πατάτες.
Θρεπτικά συστατικά του τσένταρ
Σε ό,τι αφορά τη θρεπτική του αξία, το τσένταρ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, καλτσιο και φώσφορο. Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εν κατακλείδι
Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα τυριά, το τσένταρ περιέχει αρκετά λιπαρά και αλάτι, γι’ αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών του το καθιστούν μία εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σου.