Η τσιπούρα είναι ψάρι που ζει στα θαλάσσια νερά της Μεσογείου γνωστή για τη γευστική της σάρκα και την τις πολλές και διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος. Η τσιπούρα εκτός από το να αλιευθεί από την θάλασσα είναι από τα πιο διάσημα ελληνικά προϊόντα της ιχθυοκαλλιέργειας.
Η τσιπούρα στην κουζίνα
Στην κουζίνα, η τσιπούρα μπορεί να γίνει στο φούρνο, να ψηθεί στα κάρβουνα και το τηγάνι ενώ μπορεί να φιλετραριστεί για πιο γκουρμέ πιάτα. Συχνά την σερβίρουν με λεμόνι και φρέσκα βότανα, όπως η ρίγανη ή ο δυόσμος. Επίσης, είναι δημοφιλής επιλογή για πιάτα ψαριού με σάλτσα, όπως τα ψάρια με ντομάτα. Στο fast θα βρίσκεις οι καλύτερες συνταγές για τσιπούρα.
θρεπτικά συστατικά της τσιπούρας
Σε ό,τι αφορά τη θρεπτική της αξία, η τσιπούρα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και περιέχει μεταλλικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος και το ιώδιο. Επιπλέον, είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Συνεπώς, η τσιπούρα αποτελεί μία νόστιμη και υγιεινή επιλογή για το τραπέζι σου.