

Το τυρί γκούντα έχει μία απαλή, λεία και ελαφρώς ελαστική υφή, με μικρές τρύπες. Το χρώμα του τυριού είναι κίτρινο, ενώ η σφραγίδα που το περιβάλλει είναι συνήθως κόκκινη ή κίτρινη. Η γεύση της γκούντα είναι γλυκιά και κρεμώδης, αλλά γίνεται πιο έντονη και πικάντικη καθώς ωριμάζει.
Το τυρί γκούντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κουζίνες. Μπορεί να τρώγεται ως επιδόρπιο με φρούτα και ξηρούς καρπούς, να χρησιμοποιείται σε σάντουιτς, πίτσες, τυροπιτάκια ή ακόμη και να λιώνει σε σάλτσες. Επίσης, είναι τέλειο τυρί για να σερβιριστεί σε εορταστικά πλατώ και να συνοδέψει κρασί.
Το τυρί γκούντα περιέχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και καλσίου, ενώ περιέχει επίσης και βιταμίνη B12, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023