Το τυρί κρέμα είναι ένα μαλακό, πλούσιο και κρεμώδες τυρί που συνήθως χρησιμοποιείται στη μαγειρική για την παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων και γλυκών. Είναι γνωστό για την ομαλή και βελούδινη υφή του και την πλούσια, πλήρη γεύση του.
Το τυρί κρέμα χρησιμοποιείται επίσης και σαν άλειμμα πάνω σε ψωμί και crackers.
Τυρί κρέμα θρεπτικά συστατικά
Το τυρί κρέμα προέρχεται από το αγελαδινό γάλα και είναι πολύ υψηλό σε λιπαρά, γεγονός που του προσδίδει την κρεμώδη και πλούσια υφή. Συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή τσιζκέικς, και συνταγές γλυκών και διάφορων άλλων εδεσμάτων όπου συνδυάζεται με φρούτα και άλλα γλυκά υλικά.
Παρόλο που το τυρί κρέμα είναι υψηλό σε λιπαρά και θερμίδες, περιέχει επίσης πολύτιμες θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο και φωσφόρο, που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών και τη λειτουργία των μυών.